Κι ένα Δεύτερο Α’ Βραβείο

Κι ένα Δεύτερο Α’ Βραβείο

Του Παναγιώτη ΜΠΑΡΚΑ

Ξέρεις … ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ -1930

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ευχαριστήσω δημόσια, θερμά και Χριστουγεννιάτικα την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών -1930 για την τιμή που μου έκανε με την απονομή του Α’ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ για το πρόσφατο βιβλίο μου «Αργυρόκαστρο η Δύση της Ανατολής» που διακρίθηκε στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό της Ένωσης για το έτος 2022.

Όπως είναι γνωστό, η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών -1930 τίμησε επίσης με το Α’ Βραβείο της και το τρίτομο βιβλίο μου «Τα ταξίδια της Δωδώνης», μάλιστα στα 90 χρόνια ίδρυσης της, το 2020. Η συγκεκριμένη διάκριση ήρθε μάλιστα, αμέσως μετά την τιμητική θέση που το έργο μου αυτό έλαβε σε αντίστοιχο διαγωνισμό της Ακαδημίας Επιστημών της Αθήνας.

Μαζί με τις ευχαριστίες μου εύχομαι στην Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών- 1930, στα μέλη της και τις οικογένειες τους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο, δημιουργικό και αίσιο το 2023! Τις ίδιες ευχές στους φίλους και αναγνώστες μου!

Επί της ευκαιρίας θέλω να εκφράσω ιδιαίτερα τις θερμές ευχαριστίες μου στον εκδοτικό οίκο και τους εκδότες μου Παναγιώτη Λέζο και Κώστα Ζαφειράτη, για την απεριόριστη και ολόπλευρη στήριξη, για την έκδοση και προβολή συνολικά του συγγραφικού μου έργο, όπως και για το ανεκτίμητο έργο τους στην ανίχνευση, έρευνα, μελέτη και προβολή της πλούσιας, αλλά ξεχασμένης μέχρι τώρα παράδοσης των γραμμάτων του τόπου μας από τον 16ο αιώνα.

Να τονίσω, ότι το βραβευμένο τώρα βιβλίο μου για το Αργυρόκαστρο, διαβάζεται στην πόλη του Αργυροκάστρου, κρυφά, (περνάει από χέρι σε χέρι), αλλά και με θαυμασμό, όπως τα απαγορευμένα βιβλία επί δικτατορικού καθεστώτος.

Παρά τις «αντιξοότητες» ο εκδοτικός οίκος, με τη σύμφωνη γνώμη και βούλησή μου, αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το βιβλίο στο Αργυρόκαστρο τον προσεχή Γενάρη. Μαζί θα ακολουθήσουν δύο νέα βιβλία μου, εξίσου πολύ σημαντικά.

Σχετικά άρθρα: